DJI Phantom 2

Den kinesiske droneproducent – DJI, har på få år formået at gøre deres droner kendte over hele kloden. Deres program spænder fra ”hvermands-droner” til droner til professionelt brug, som f.eks. filmproduktion og lignende.

DJI Phantom 2 er modellen som danner basis for DJI’s Phantom program. Modellen har mange avancerede funktioner, og GPS, barometer og elektronisk kompas gør quadcopteren utrolig flyvedygtig og nem for alle at betjene. Samtidig er disse komponenter med til at gøre dronen driftssikker. Ja, den kan praktisk talt flyve selv…. Skulle uheldet være ude, og forbindelsen imellem senderen/fjernbetjeningen mistes, starter et ”fail-safe” program, som først navigere dronen til 20 meters højde, og derefter sender den tilbage til det punkt flyvningen startede fra, hvorefter den lander. Helt uden piloten skal bekymre sig om noget.

Ligeledes vil dronen selv lande i tilfælde af at dronepiloten overser batteriindikatoren, og batterispændingen bliver kritisk lav.

Til quadcopteren kan der tilkøbes diverse ophæng som muligør montering af GoPro kammera eller lignende, og udstyr som kan livestreame billeder fra kameraret til en skærm, som kan monteres på senderen.

Desuden har dronen en funktion kaldet “Intelligent Orientation Control” eller “IOC”, som gør det muligt for piloten at navigere dronen uden at skulle holde styr på dronens orientering. Kort sagt vil dronen altid flyve fremad når joysticket på senderen bevæges fremad, og altid til venstre når joysticket skubbes mod venstre og så videre.

Denne funktion er uundværlig når der filmes og navigeres samtidig.

Hubshop.dk er forhandler af DJI Dronerne, og har samtidig et stort udvalg af tilbehør og reservedele.

DJI-Phantom-2

 

En tanke om “DJI Phantom 2

  1. Peter Otterup siger:

    Flyver selv med DJI Phantom 2, og er særdeles imponeret over dens stabilitet og flyvedygtighed. IOC funktion kræver lidt øvelse, men når først man har lært det er det uundværligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *